Författararkiv: LeifS

Besöker Modelljärnvägens Hus

En man med massor av energi måste vara Jocke. Driver AlltOmHobby, skriver böcker, driver Modelljärnvägens Hus och så trädgårdsmästare. Hur orkar han med allt? Men han säger att det är kul och givande så det ger lite energi det också.

Vi var några från föreningen som åkte till Sörby för att besöka utställningarna där. För egen del är det många år sedan sist och det har tillkommit några anläggningar. Och på andra så har detaljeringen förfinats. Nu är det bara att ta sig själv i kragen och besöka oftare.

Inbjudan från SMJ

Stockholm Modelljärnvägs förening bjöd in klubbar till en dag. Av 5–6 stycken från oss som visade intresse för att åka dit blev det en.
Alltid lika intressant att se den anläggningen för något nytt dyker alltid upp mellan besöken.

Inte allt för mycket folk och man träffar gamla bekanta men skapar också nya bekantskaper. Alla har samma intresse men med lite olika inriktningar. En liten historieberättelse fick man också av sekreteraren Anders.

Som sig bör på en anläggning så händer det lite olyckor. Ett par urspårningar men snabbt åtgärdat av medlemmarna. Även mindre justering av lok gjordes. Fick då veta att gamla verktyg från tandläkare kan vara guld värda. Är också billiga om man ber snällt.

En mycket trevlig och givande eftermiddag hos SMJ. Kan verkligen rekommendera ett besök där. Brukar vara publika körningar lite då och då. Mer info finns på deras hemsida.

Inte uppehåll för alla


Vi är två stycken som knåpar lite fastän det är sommar. Det är husbyggnation som gäller och jag gör i ordning belysningen som ska vara.

På bilden visas en 3mm rektangulär led till vänster. Den till höger är för ytmontering och är inte stor. På den ska två ledare lödas fast. Det är 0,15mm emaljerad koppartråd.

Under eller i huset kommer ett litet kretskort med motstånd att monteras och trådarna anslutas till. Det kortet i sig kommer att strömförsörjas för att belysningen ska fungera.

Tåghobbymarknad 2015

Strängnäs Tåghobbymarknad

Arrangeras av EMJK-RapidH0

7 Mars 2015 Kl 10.00 -15.00 Vasaskolan, Strängnäs

Fynda bland nytt & begagnat

Omkring 70 bord med modelltåg, tillbehör mm i olika skalor

Välkomna