Kategoriarkiv: Okategoriserade

Besök hos Hallsbergs Modelljärnväg

Vi hade förmånen att få besöka Hallsbergs Modelljärnvägsförening en lördag i Juni.
Det var en upplevelse, några hade varit där förut men för några av oss var det första gången, kan bara säga att det var ett väldigt trevligt och inspirerande besök.
VI möttes av 4 st. medlemmar som visade oss anläggningen och vi fick mycket historia berättat för oss om allt arbete bakom m.m. Kan varmt rekommenderas när de har öppet för allmänheten. VI har klippt ihop ett par filmsnuttar nedan så håll tillgodo.

Hallsberg Del 1
Hallsberg Del 2

Körkvällar Maj 2024

Här kommer en liten uppdatering från lokalen, vi kör som vanligt varannan onsdag och bygger däremellan. Har klippt ihop en filmsnutt från några kvällar, håll till godo.
Vi måste dela upp klippen på grund av en begränsning i storlek på webbsidan.

Körkvällar Maj 2024 Del1
Körkvällar Maj 2024 Del 2

Uppdatering April 2024

Sent om sider vill vi tacka alla som besökte vår marknad 9 Mars, vi ökade på antalet besökare lite i år igen. Nedan har vi satt ihop några (3) filmsnuttar, en med några bilder från marknaden både före och efter öppning samt några från våra körkvällar i lokalen, håll till godo, kvalitén är inte proffsig men vi vill gärna dela med oss av vår verksamhet till likasinnade.
//Styrelsen

Tåghobbymarknad 9 Mars 2024

Vill bara påminna alla om den årliga marknaden lördagen den 9/3 mellan kl. 10:00 och 15:00, som vanligt i Vasaskolans matsal i Strängnäs.

Passar på att bifoga en liten filmsnutt från våra körkvällar i lokalen, som synes så blandar vi och har kul.

Tåghobbymarknad 9 Mars 2024

Vill bara uppdatera alla om marknaden lördagen den 9/3 mellan kl. 10:00 och 15:00, som vanligt i Vasaskolans matsal i Strängnäs.
Vi fortsätter med samma koncept där vi även har lite fika för de som vill sitta ner innan en andra runda in bland försäljningsborden.
Hoppas att vi ses i Mars.

//Styrelsen

Besöker Modelljärnvägens Hus

En man med massor av energi måste vara Jocke. Driver AlltOmHobby, skriver böcker, driver Modelljärnvägens Hus och så trädgårdsmästare. Hur orkar han med allt? Men han säger att det är kul och givande så det ger lite energi det också.

Vi var några från föreningen som åkte till Sörby för att besöka utställningarna där. För egen del är det många år sedan sist och det har tillkommit några anläggningar. Och på andra så har detaljeringen förfinats. Nu är det bara att ta sig själv i kragen och besöka oftare.

Inbjudan från SMJ

Stockholm Modelljärnvägs förening bjöd in klubbar till en dag. Av 5–6 stycken från oss som visade intresse för att åka dit blev det en.
Alltid lika intressant att se den anläggningen för något nytt dyker alltid upp mellan besöken.

Inte allt för mycket folk och man träffar gamla bekanta men skapar också nya bekantskaper. Alla har samma intresse men med lite olika inriktningar. En liten historieberättelse fick man också av sekreteraren Anders.

Som sig bör på en anläggning så händer det lite olyckor. Ett par urspårningar men snabbt åtgärdat av medlemmarna. Även mindre justering av lok gjordes. Fick då veta att gamla verktyg från tandläkare kan vara guld värda. Är också billiga om man ber snällt.

En mycket trevlig och givande eftermiddag hos SMJ. Kan verkligen rekommendera ett besök där. Brukar vara publika körningar lite då och då. Mer info finns på deras hemsida.